ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Επιλέξτε τη σωστή απάντηση:

1. Ποια είναι η επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας για την ανάπτυξη μικροβίων;

α) -18°C έως 5°C          β) 5°C έως 60°C    γ) 63°C έως 100°C

 

2. Ποιο από τα παρακάτω αποτελεί φυσικό κίνδυνο για τα τρόφιμα;

α) εντομοκτόνο             β) βακτήρια           γ) τρίχες

 

3. Κατά την παραλαβή, ποιο από τα παρακάτω χρειάζεται να αποθηκευτεί πρώτο;

α) κατεψυγμένο κρέας         β) λαχανικά           γ) ζυμαρικά

 

4. Ποιο από τα ακόλουθα 2 προϊόντα είναι ευαλλοίωτο τρόφιμο;

α) αλεύρι           β) γάλα

 

5.Σωστός καθαρισμός σημαίνει ανάμιξη διαφορετικών καθαριστικών.

α) σωστό             β) λάθος

 

6. Οι α΄ ύλες πρέπει να τοποθετούνται στο υψηλότερο ράφι του ψυγείου.

α) σωστό             β) λάθος

 

7.Με τη σωστή αποθήκευση των τροφίμων αποφεύγονται οι επιμολύνσεις.

α) σωστό             β) λάθος

 


Απαντήστε στα ακόλουθα:

8. Τι οφείλει να διαθέτει μια επιχείρηση, ώστε να ενημερώνει τους πελάτες της για τα αλλεργιογόνα συστατικά των τροφίμων που προσφέρει και να είναι καλυμμένη ως προς τη Νομοθεσία;

 

9. Αναφέρετε τρία αλλεργιογόνα συστατικά, που μπορεί να εμπεριέχονται σε τρόφιμα.

 

10. Τι πρέπει να ελέγχουμε κατά την παραλαβή των προϊόντων;

 

11. Ποια είναι τα υποχρεωτικά αρχεία που πρέπει να τηρεί κάθε επιχείρηση τροφίμων και ζητούνται συνήθως από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου (ΕΦΕΤ, Υγειονομικό κτλ);

 

Απαντήστε στις Ερωτήσεις

 

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

  • ouzounoglou
  • sofis
  • seven2seven
  • LOGO
  • kitchen-bar
  • royal-hotel
  • katselis
  • aferof
  • molos
  • enkarpw
  • 4all
  • lina
  • FAMIGLIANO
  • akadhmia
  • makedonia
  • roumel
  • patafritas
  • eurosnack
  • vinum
  • foul-meze
  • estrella
  • elliniki-nostimia
  • prassas
  • xsales
  • agrifredda
  • farina casa
  • marws
  • jerrys
  • to-ellhniikon
  • spoon
  • logo
  • parfait
  • alexoudi
  • papaioanou
  • mart
  • tsagkas-foods
  • tiganies-kai-sxares
  • ps2-removebg-preview
  • galh
  • umbrellas
  • santo-wines
  • images HELL
  • green-pack
  • lepetit
  • taste-hellas
  • leontiadh
  • talgo
  • minerva
  • gyros
  • akritidis
  • hlios
  • habanera
  • biscotti
  • pizza-fan
  • ep
  • zakoma
  • kefir
  • mebgal
  • KRITIKOS
  • nestos
  • allotino
  • LOGO
  • spitiko
  • argos
  • giradiko
  • dimitrakas
  • meletiadis
  • ab-vasilopoulos
  • kunrol
  • subito
  • miltos
  • falafel
Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων τροφίμων

Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων τροφίμων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχαήλ Χουρμούζη 18,
Θεσσαλονίκη 544 53
Τηλ.: 2310328008
Fax. :2310437922