AGGINARA

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ – ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ως «προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη» (ΠΓΕ) νοείται η ονομασία που ταυτοποιεί ένα προϊόν, το οποίο κατάγεται από συγκεκριμένο τόπο, περιοχή ή χώρα και διαθέτει συγκεκριμένο ποιοτικό χαρακτηριστικό (φήμη ή άλλο χαρακτηριστικό), το οποίο αποδίδεται στη γεωγραφική του προέλευση και απαραιτήτως ένα από τα στάδια της παραγωγής του, εκτελείται εντός της οριοθετημένης αυτής γεωγραφικής περιοχής.

Το Σεπτέμβριο του 2018 στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων καταχωρήθηκε η αγκινάρα Ιρίων.

Η αγκινάρα Ιρίων καλλιεργείται στην Αργολίδα. Κατατέθηκε φάκελος για να συμπεριληφθεί στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ) και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) και δεδομένου ότι δεν έγινε καμία δήλωση ένστασης, η ονομασία «Αγκινάρα Ιρίων» (Agkinara Irion) καταχωρήθηκε στο μητρώο σύμφωνα με τον Καν. 2018/1235.

 Δείτε τη νέα νομοθεσία 2018 που αφορά νέα καταχώρηση προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ):

Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2018/1235 της Επιτροπής, της 12ης Σεπτεμβρίου 2018, για την καταχώριση ονομασίας στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων [«Αγκινάρα Ιρίων» (Agkinara Irion) (ΠΓΕ)]

Η Foodlaw Consulting διαθέτοντας την κατάλληλη εμπειρία αναλαμβάνει την κατάθεση του φακέλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταχώριση τροφίμων στο μητρώο ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Αν είστε παραγωγοί ή μεταποιητές και επιθυμείτε να καταχωρίσετε ως ΠΟΠ ή ως ΠΓΕ κάποιο τρόφιμο ή κάποιο γεωργικό προϊόν επικοινωνήστε μαζί μας.


ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ

Άδεια Οικοτεχνίας

Πριν ιδρύσετε μια οικοτεχνία τροφίμων, απαιτείται να ελεγχθεί ο χώρος για το αν μπορεί να ιδρυθεί στο συγκεκριμένο χώρο η οικοτεχνία, αν δηλαδή στο χώρο αυτό μπορεί να βγει άδεια για οικοτεχνία τροφίμων.


DETROP 2019

ΔΕΤΡΟΠ 2019

H 28ηΔιεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών, μηχανημάτων και εξοπλισμού επιχειρήσεων τροφίμων και συσκευασίας τροφίμων ΔΕΤΡΟΠ 2019 ανοίγει τις πύλες της 2-4 Μαρτίου 2019 στη ΔΕΘ.


texniki ekthsesi

Σύμφωνα με τη νομοθεσία όλες οι επιχειρήσεις με παραγωγική διαδικασία κατά την αδειοδότηση τους χρειάζεται να έχουν διαγράμματα ροής συνοδευόμενα από περιγραφική έκθεση υπογεγραμμένα από Υγιεινολόγο Τ.Ε. ή επιστήμονα σχετικής ειδικότητας (Τεχνολόγο Τροφίμων, Κτηνίατρο, Γεωπόνο).


kodikas trofimwn potwn

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΡΘΡΟΥ 13 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Υπουργική Απόφαση Αριθ. 29/2018 ΦΕΚ 2242/Β/15-6-2018 [Απόφαση ΑΧΣ 28/2018] 

Τροποποίηση του άρθρου 13 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ) (απόφαση ΑΧΣ 1100/87, ΦΕΚ 788/Β), όπως ισχύει.


VASILIKOS POLTOS

ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ

Δείτε παρακάτω την αλλαγή στη νομοθεσία των τροφίμων σχετικά με το βασιλικό πολτό.

Για πληροφορίες σχετικά με την επικαιροποιημένη νομοθεσία τροφίμων επικοινωνήστε με τη Foodlaw Consulting πατώντας εδώ.


6h expotrof

H έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, δίνει ραντεβού για έκτη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών όσο και με τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων.

Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις πόρτες της από την 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019 στο κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.


deltio paraponwn

Υποχρέωση τήρησης δελτίου παραπόνων πελατών – φυλλο διαμαρτυρίας από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης).

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης) υποχρεούνται να διαθέτουν προς χρήση της πελατείας τους το ειδικό έντυπο "ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ".


ADEIES

Οι επιχειρήσεις που υπόκεινται σε καθεστώς γνωστοποίησης είναι οι Μεταποιητικές δραστηριότητες τροφίμων και ποτών, τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, οι Επιχειρήσεις Αποθήκευσης και Διανομής και τα Τουριστικά καταλύματα και πισίνες εντός αυτών. 

Η νομοθεσία για τις άδειες έχει αλλάξει το 2017 δύο(2) φορές και συνεχίζει να τροποποιειταί συχνά μέσα στο 2018.


elaiolado

Σας ενημερώνουμε ότι από αρχές του τρέχοντος χρόνου (2018) ισχύει η νέα Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), σύμφωνα με την οποία το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται για τον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση (κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων),


KREAS

Η Foodlaw Consulting σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η Νέα ΚΥΑ για το κρέας στις 28-3-2018.

Στο Φεκ 1127/Β/28-3-2018 καθορίζονται τα νέα συμπληρωματικά μέτρα σχετικά με με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος, καθώς και τη διενέργεια επίσημων ελέγχων στις επιχειρήσεις κρέατος.


ISO 22000

 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ISO 22000

Επιθυμείτε να πιστοποιήσετε με ISO 22000 την επιχείρησή σας με το χαμηλότερο κόστος; Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των εντύπων και την πιστοποίησης της επιχείρησής σας με στόχο την καλύτερη ικανοποίηση των πελατών.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ανάλογα με το είδος του εργαστηρίου τροφίμων και τη δυναμικότητα του τα δικαιολογητικά διαφοροποιούνται. Τα δικαιολογητικά μεταβάλλονται επίσης και στις περιπτώσεις άδειας οικοτεχνίας τροφίμων ή και στις περιπτώσεις αγροτικών συνεταιρισμών παραγωγής τροφίμων.


FRESKON 2018

Για τη FRESKON 2019 πατήστε το σύνδεσμο https://www.foodlaw.gr/news/144-pote-einai-h-freskon-2019-ekthesi-froutwn-kai-laxanikwn.html

 

 FRESKON 2018 ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Η έκθεση FRESKON 2018 ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη στις 26 έως και το Σάββατο στις 28-4-2018.


ARTOZYMA

Η Αρτοζύμα 2018 θα λάβει χώρα παράλληλα με τη ΔΕΤΡΟΠ 2018 (DETROP BOUTIQUE 2018).

Η ARTOZYMΑ είναι Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Έτοιμων τροφίμων.


agrotika

H AGROTICA 2018 προτοξεκίνησε το 1985.

Ανοίγει τις πύλες της αύριο 1-4/2/2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό της Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη. (ΔΕΘ HELEXPO)

Θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων.


listeria

Ο ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την EFSA, υλοποιεί διερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την καλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας ως προς τον κίνδυνο της λιστερίωσης. Τα αποτελέσματα του διερευνητικού έργου αναμένονται μέσα στο 2019.


ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Μια επιχείρηση τροφίμων για να κάνει εξαγωγές στην Αμερική απαιτείται να έχει εγκαταστήσει σύστημα ελέγχου ποιότητας, το οποίο να είναι σύμφωνο με το σύστημα ποιότητας FSP (Food Safety Plan) της Αμερικής. 


Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων που υποχρεούνται  περιββαλοντικής αδειοδότησης ή εφαρμογής ΠΠΔ, απαιτείται να εγγράφονται στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων. (ΗΜΑ)
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΗΜΑ μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο. ή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος


HORECA 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ – HOTEL RESTAURANT CAFE

Η HORECA 2018 είναι Διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό κυρίως των ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ. Ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή στις 09.2.2018 έως και τη Δευτέρα στις 12.2.2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan expo.  

Πρόσβαση στο Metropolitan expo (πως θα πάτε) Βρίσκεται 35΄ από το κέντρο της Αθήνας


ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εφαρµογή του αρθ. 17 του Ν. 3868/2010»

Η τήρηση του βιβλίου αναφοράς καπνίσματος είναι υποχρεωτική για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η διαδικασία προϋποθέτει τη συγκέντρωση εγγράφων και τη θεώρηση του βιβλίου από την εκάστοτε αδειοδοτούσα αρχή, όπου ανήκει το κάθε κατάστημα.


APAITISEIS BRC FOOD

Το BRC αποτελεί ένα Διεθνές πρότυπο ελέγχου της διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων. Εκδόθηκε από το Βρετανικό Οργανισμό Λιανεμπορίου, λόγω των αναγκών της αγοράς και εφαρμόζεται από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων τροφίμων. Για το λόγο αυτό, το BRC είναι γνωστό ότι αφορά κυρίως τα συσκευασμένα τρόφιμα, που προορίζονται για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.


Elegxos etiketas trofimou

Έλεγχος ετικέτας τροφίμου για εξαγωγές σε Χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ενδιαφέρεστε να εξάγετε προϊόντα (τρόφιμα) στο εξωτερικό και δε γνωρίζετε ποιες είναι οι νομοθετικές απαιτήσεις της κάθε χώρας;

H Foodlaw Consulting


DETROP

ΔΕΤΡΟΠ- H 27ηΔιεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών, μηχανημάτων και εξοπλισμού επιχειρήσεων τροφίμων και συσκευασίας τροφίμων ανοίγει τις πύλες της 24 έως 26 Φεβρουαρίου 2018 στη ΔΕΘ.

Η ΔΕΤΡΟΠ εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί σημαντική επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο των τροφίμων.


Ελαιόλαδο

FOODEXPO ATHENS 2018

Βραβείο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου 2018

Η FOODEXPO 2018 ATHENS, θα ανοίξει τις πύλες της στις  10-12 Μαρτίου το 2018. 

Το ωράριο λειτουργίας της FOODEXPO 2018 θα είναι Σάββατο και Κυριακή 10.00 πμ-7.00 μμ και Δευτέρα 10.00πμ - 6.30μμ.


IFS

IFS FOOD

Πρότυπο για τον έλεγχο της ποιότητας & της ασφάλειας των προϊόντων των τροφίμων.

 Ενδιαφέρεστε να εξελίξετε τη μελέτη HACCP - ISO 22000 που εφαρμόζετε σε σύστημα IFS;

 Θέλετε να εισαχθούν τα προϊόντα της επιχείρησής σας στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων super markets;

 Θέλετε να επιχειρήσετε ένα νέο άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού για τα προϊόντα που παράγονται στην επιχείρησή σας;


Άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Η άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός από μερικές εξαιρέσεις εκδίδεται πλέον ηλεκτρονικά αφού πρώτα προηγηθεί η θετική γνωμοδότηση από τον Αρμόδιο Δήμο.


KOSHER

Πιστοποίηση Kosher

Η λέξη Kosher προέρχεται από την εβραϊκή λέξη “Kashrus” από την ρίζα kasher, και υποδηλώνει την έννοια αγνό-κατάλληλο. Έτσι, τα προϊόντα με την εν λόγω ένδειξη είναι «κατάλληλα προς κατανάλωση», Kosher ουσιαστικά είναι το «πρέπον», το «σωστό», από θρησκευτική σκοπιά, αλλά και υπό ένα οριοθετημένο και αυστηρό σύστημα κανόνων.


ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.), της 13ης Οκτωβρίου 2017 και της σχετικής δημοσιότητας που έτυχε, όπου παρουσιάζεται ότι το σύνολο σχεδόν των διακινουμένων στη χώρα τροφίμων (γαλακτοκομικών, αλλαντικών, χυμών, αναψυκτικών, εμφιαλωμένων νερών, λαχανικών, ψωμιού, ελαιόλαδου κλπ) βρέθηκε να είναι νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση, σε ποσοστά που ποικίλουν μεταξύ 20% και 75%.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 9001

H Foodlaw consulting διαθέτει πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001, το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο διαχείρισης ποιότητας για τις υπηρεσίες που παρέχονται.

 

 

 


καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Νέα Υγειονομική διάταξη που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 

Η νέα Υγειονομική διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/2017 - ΦΕΚ 2161/Β/23-6-2017. αναφέρεται διεξοδικά στους Υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών.


ΑΝUGA 2017

Η Anuga, Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο στις 07.10.2017 έως και την Τετάρτη στις 11.10.2017 στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η Anuga είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως και αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο των τροφίμων.

Εξασφαλίστε τώρα την κάρτα εισόδου σας online στο http://www.german-fairs.gr/kolonia/anuga/


ΕΦΕΤ στη ΔΕΘ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ήταν παρών στα εγκαίνια αλλά&καθ' όλη τη διάρκεια της 82ης Δ.Ε.Θ. με μέλη της διοίκησης&του προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας τοη αυ Ε.Φ.Ε.Τ. Με στόχο τη σωστή ενημέρωση καταναλωτών- επιχειρήσεων για την ανάδειξη του πολύτιμου παραγωγικού δυναμικού για τον κλάδο των τροφίμων τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο& στον τομέα μεταποίησης οι εκπρόσωποι του Ε.Φ.Ε.Τ. διέθεσαν ενημερωτικό υλικό στην ελληνική & αγγλική γλώσσα.


ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΑCCP

Το κόστος της μελέτης HACCP εξαρτάται από τη δραστηριότητα της επιχείρησης και τα προιόντα που παράγει ή διακινεί. Η μελέτη HACCP είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν παραγωγική διαδικασία σύμφωνα με τη νεα υγειονομική διάταξη (ΦΕΚ 2161/Β/23-6-2017). Η μελέτη HACCP είναι υποχρεωτική επίσης για τις επιχειρήσεις που κάνουν χονδρική πώληση (σούπερ μάρκετ, αποθήκες χονδρικού εμπορίου κτλ)


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ- ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

 

Η νέα Νομοθεσία (Καν.1169/2011) αλλάζει σημαντικά την επισήμανση των τροφίμων (ετικέτες, πινακίδες, γραφικά, κτλ) σχετικά με τα αλλεργιογόνα, τη διατροφική δήλωση κτλ και περιλαμβάνει ακόμη και τα προϊόντα που πωλούνται χύδην (χύμα). Μπροστά σε αυτά τα νέα δεδομένα ο επιχειρηματίας τροφίμων μπορεί να μη γνωρίζει τι ακριβώς εικόνα πρέπει να έχει η ετικέτα του προϊόντος του, ώστε να είναι εναρμονισμένη με τη νομοθεσία.


Η Foodlaw Consulting, διαθέτει την τεχνική και νομική γνώση και έχοντας πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία των τροφίμων αναλαμβάνει την υπεύθυνη σύνταξη της επισήμανσης των τροφίμων. Η δημιουργία επιστημονικά και νομικά ορθής και ολοκληρωμένης επισήμανσης αποτελεί για εμάς το καθημερινό αντικείμενο της δουλειάς μας.

 

 

 

 


 ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)

Tην προσοχή των επιχειρήσεων τροφίμων σε άτομα που προσποιούνται ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων εφιστά ο ΕΦΕΤ προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Οι σύμβουλοι της Foodlaw consulting αποδεικνύονται καθημερινά ως οι πλέον έμπιστοι και αξιόπιστοι συνεργάτες για τη συμβουλευτική στη νομοθεσία των τροφίμων.

Δείτε επίσης: Συμβουλευτική στη νομοθεσία τροφίμων- Έλεγχος ετικέτας


 ΕΦΕΤ- 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΦΕΤ- Παγκόσμια μέρα καταναλωτή 15/3/2017 Σταθερά δίπλα στον καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ, μέσω των επισήμων ελέγχων στον τομέα των τροφίμων, στοχεύει στην πρόληψη, την εξάλειψη ή τη μείωση σε αποδεκτό επίπεδο των κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία,


 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΦΕΤ ΣΤΗ ΔΕΤΡΟΠ

Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στη ΔΕΤΡΟΠ Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.) και των εποπτευόμενων φορέων του στην 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας – DETROP, από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017 ( http://detrop.helexpo.gr ).


ΜΕΛΕΤΗ HACCP

Η μελέτη HACCP εκπονείται μόνο από επιστήμονα στον τομέα των τροφίμων (Τεχνολόγο τροφίμων, Χημικό τροφίμων, Γεωπόνο, Κτηνίατρο) και αποτελεί μία σιγουριά για τον κάθε επιχειρηματία ότι τα προϊόντα που προσφέρει στους καταναλωτές είναι ασφαλή και ποιοτικά (HACCP οδηγός επιθεώρησης). Τα τελευταία χρόνια η μελέτη HACCP είναι πολύ διαδεδομένη και για έναν επιπλέον λόγο.


 ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων διεξάγουν έρευνα με στόχο τη βελτίωση του τρόπου που επικοινωνούμε και εξηγούμε τις επιστημονικές αβεβαιότητες που σχετίζονται με την αξιολόγηση της επικινδυνότητας στα τρόφιμα.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Δημόσια Διαβούλευση των υπό συζήτηση θεμάτων της Επιτροπής του Codex Alimentarius για τα Πρόσθετα Τροφίμων (CCFΑ) Τίθενται σε δημόσια διαβούλευση τα θέματα που θα συζητηθούν στην 49η συνεδρίαση της Επιτροπής του Codex Alimentarius για τα Πρόσθετα Τροφίμων (CCFΑ) που θα διεξαχθεί στο Μακάο, Κίνα, 20 – 24 Μαρτίου 2017. www.efet.gr


 ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η 26η Διεθνής έκθεση τροφίμων,ποτών, μηχανημάτων και συσκευασίας τροφίμων θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη.Από 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης. (ΔΕΘ)

 

ΔΕΤΡΟΠ 2018, FOODEXPO 2018 Άδειες λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντοςFOODEXPO 2019


 FoodExpo 2017

Στις 18 - 20 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3/2017 10:00-19:30 / ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3/2017 10.00-19.30 / ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3/2017 10.00-19.00

Ποιους αφορά: Οι επισκέπτες της έκθεσης προέρχονται κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες:


ΑΡΤΟΖΑ 2017

Η 15η ΑRΤΟΖΑ 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Στην ΑRΤΟΖΑ 2017 αναμένεται να συμμετάσχουν πλήθος επαγγελματιών επισκεπτών, από όλο το φάσμα του κλάδου των τροφίμων. Οι εκθέτες θα προέρχονται από τις ακόλουθες κατηγορίες:


ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

  • lina
  • green-pack
  • leontiadh
  • elliniki-nostimia
  • meletiadis
  • FAMIGLIANO
  • foul-meze
  • pizza-fan
  • lepetit
  • aferof
  • parfait
  • papaioanou
  • gyros
  • galh
  • makedonia
  • santo-wines
  • mart
  • ab-vasilopoulos
  • hlios
  • KRITIKOS
  • ep
  • spitiko
  • eurosnack
  • prassas
  • zakoma
  • taste-hellas
  • roumel
  • seven2seven
  • to-ellhniikon
  • miltos
  • sofis
  • molos
  • tiganies-kai-sxares
  • kefir
  • falafel
  • enkarpw
  • dimitrakas
  • akadhmia
  • royal-hotel
  • minerva
  • estrella
  • allotino
  • umbrellas
  • talgo
  • jerrys
  • subito
  • marws
  • agrifredda
  • ouzounoglou
  • vinum
  • habanera
  • 4all
  • katselis
  • kunrol
  • spoon
  • alexoudi
  • argos
  • patafritas
  • mebgal
  • giradiko
  • kitchen-bar
  • akritidis
  • panagopoulos
  • tsagkas-foods
Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων τροφίμων

Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων τροφίμων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχαήλ Χουρμούζη 18,
Θεσσαλονίκη 544 53
Τηλ.: 2310328008
Fax. :2310437922