Από τη 13η Δεκεμβρίου 2014 ισχύει η νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την επισήμανση των τροφίμων σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές. Η νέα Νομοθεσία (Καν.1169/2011) αλλάζει σημαντικά την επισήμανση των τροφίμων και την αναγραφή των αλλεργιογόνων συστατικών που εμπεριέχονται σε κάθε τρόφιμο. Επιπλέον, καθιστά υπεύθυνη την επιχείρηση, ως προς την αξιόπιστη ενημέρωση του καταναλωτή, που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα τρόφιμο με αλλεργιογόνες ουσίες. Η κάθε επιχείρηση καλείται να αποδεικνύει μέσα από ειδική μελέτη των συνταγών της, η οποία γίνεται από επιστήμονες των τροφίμων, ποιες ακριβώς είναι οι αλλεργιογόνες ουσίες που χρησιμοποιεί. 

Η Foodlaw Consulting, αναλαμβάνει να ελέγξει διεξοδικά όλες τις συνταγές και όλα τα προϊόντα που προσφέρει η επιχείρηση και να εκπονήσει την αντίστοιχη μελέτη ανάλυσης αλλεργιογόνων συστατικών. Εξασφαλίστε ότι η επιχείρησή σας είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη Νομοθεσία και τους Κρατικούς Ελεγκτικούς Φορείς και παρέχει έγκυρη και απόλυτα αληθή ενημέρωση, χωρίς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, που έχουν αλλεργίες σε συγκεκριμένες τροφές. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας περιγράψουμε τη διαδικασία εκπόνησης μελέτης αλλεργιογόνων, κάτι που ήδη ζητείται από τους κρατικούς φορείς ελέγχου, και να σας ενημερώσουμε για ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τις αλλεργιογόνες ουσίες και τη σωστή επισήμανση των προϊόντων που τις περιέχουν.


Αρκετά συχνά οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων βρίσκονται στη δυσμενή θέση να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους ενώπιον δικαστηρίων, καταγγελιών από καταναλωτές, κρατικών υπηρεσιών κτλ. Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να φέρουν μια επιχείρηση σε αυτή τη θέση, όπως λανθασμένοι χειρισμοί τροφίμων, δηλητηρίαση πελάτη, ληγμένα προϊόντα, κακή εικόνα κ.α.

Η Foodlaw Consulting αναλαμβάνει να σας παρέχει όλη την απαραίτητη συμβουλευτική που χρειάζεστε, προκειμένου να μην υποπέσετε σε μεγαλύτερα λάθη κατά την απολογία σας, να σας διδάξει τρόπους χειρισμού αυτών των περιπτώσεων, να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κακή εικόνα της επιχείρησης λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα και να σας απαλλάξει από το επιπρόσθετο άγχος. Είμαστε δίπλα σας, ώστε να σας προετοιμάσουμε και χειριζόμενοι κάθε νόμιμο μέσο να παλέψουμε για το καλύτερο της επιχείρησής σας.Τις δύσκολες αυτές εποχές της κρίσης, τα μεγάλα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι ικανά να καταστρέψουν μία μικρομεσαία επιχείρηση τροφίμων. Το ζητούμενο για εμάς είναι να βοηθηθεί και να συμμορφωθεί η επιχείρηση έπειτα από τις ενέργειές μας, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται. Οι νομικοί μας σύμβουλοι έχουν την εμπειρία πλήθους αγορανομικών δικαστηρίων και επιτροπών προστίμων και αποδεικνύονται καθημερινά ως οι πλέον έμπιστοι και αξιόπιστοι συνεργάτες σας και σε αυτόν τον τομέα. Απλά εμπιστευτείτε μας.


Η επιστήμη των τροφίμων αποτελεί έναν κλάδο πολύπλοκο, επηρεαζόμενο από πολλούς παράγοντες και καθημερινά εξελίσσεται και διευρύνεται. Το φάσμα της επιστήμης αυτής αναγκάζει και την αντίστοιχη νομοθεσία – που διέπει τον τρόπο που χειριζόμαστε τα τρόφιμα – να αναθεωρείται διαρκώς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η νομοθεσία των τροφίμων να αποτελεί πονοκέφαλο για κάποιον που δεν μπορεί να την αποκωδικοποιήσει και να την κατανοήσει. Παράλληλα ως Ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα καλείται να ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς, στους οποίους δεν είναι εύκολο ο επιχειρηματίας να έχει πρόσβαση.


Για όλους τους παραπάνω λόγους οι σύμβουλοι της Foodlaw Consulting είναι δίπλα σας, με την πολυετή εμπειρία τους στα νομικά ζητήματα των τροφίμων και μπορούν να ερμηνεύουν για εσάς τη δαιδαλώδη νομοθεσία των τροφίμων, να σας την επεξηγούν, να σας ενημερώνουν για τα αναγκαία που αφορούν τον κάθε κλάδο των τροφίμων και να σας προστατεύουν υπεύθυνα ενώπιον του νόμου, προστατεύοντας τα δικά σας δικαιώματα και υποδεικνύοντας τις υποχρεώσεις σας. Είμαστε πλάι σας πρόθυμοι να σας δείξουμε και να σας εξηγήσουμε κάθε παραλλαγή του νόμου, κάθε νέο κανονισμό που πρόσφατα ορίστηκε και να επιλύσουμε για εσάς ό,τι πρόβλημα νομικής φύσεως αντιμετωπίζει η επιχείρηση τροφίμων που έχετε.

 

Δείτε επίσης: Έλεγχος ετικέτας τροφίμου για εξαγωγές σε Χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανση τροφίμων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία


Η καθαριότητα και η απολύμανση των χώρων των επιχειρήσεων τροφίμων είναι συνυφασμένη με την απουσία των ανεπιθύμητων εντόμων και τρωκτικών, τα οποία είναι πέρα από αντιαισθητικά και απολύτως επίφοβα για την υγιεινή των χώρων, του προσωπικού και των παραγόμενων προϊόντων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία όταν ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποτελεί χώρο-στέγη, όπου ζουν έντομα, όπως κατσαρίδες ή τρωκτικά, το κατάστημα αυτό υφίσταται πολύ σοβαρές κυρώσεις και μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να δώσει εντολή να κλείσει, μιας και αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ως εκ τούτων κάθε επιχείρηση χρειάζεται να τηρεί πλήρη φάκελο εντομοκτονίας-μυοκτονίας, όπου περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα που ζητούνται στους κρατικούς υγειονομικούς ελέγχους.

Η Foodlaw Consulting γνωρίζοντας ότι όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων είναι πόλος έλξης για έντομα, πτηνά και τρωκτικά, αναλαμβάνει να σας οχυρώσει, παρέχοντας με εξωτερικό συνεργάτη-επιστήμονα του χώρου εφαρμογές απεντόμωσης και μυοκτονίας καθώς και συμβουλευτική για το ευαίσθητο και δυσεπίλυτο αυτό θέμα.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Καν. 852/2004) κάθε επιχείρηση τροφίμων οφείλει να έχει εκπαιδευμένους χειριστές τροφίμων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπάλληλος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τρόφιμα, ακόμα και τα άτομα που κάνουν τις μεταφορές των τροφίμων, υποχρεούνται να έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια στην Υγιεινή των τροφίμων και να φέρουν την ανάλογη βεβαίωση.

Η Foodlaw Consulting διαθέτει εκπαιδευτές εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΕΦΕΤ για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων, στην "Υγιεινή και Ασφάλεια των τροφίμων", και διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με επιμελητήρια και ΚΕΚ στη Θεσσαλονίκη και εκπαιδεύει το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίμων έγκυρα και αξιόπιστα σε ανταγωνιστικές τιμές. 

Ενδεικτικά τα σεμινάριά μας περιλαμβάνουν και αναλύουν θέματα, όπως:

 1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
 2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
 3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
 4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
 5. Το Εργασιακό Περιβάλλον
 6. Πρακτικές καθαρισμού
 7. Νομοθεσία τροφίμων

Απευθυνθείτε σε μας, για να σας ενημερώσουμε για ό,τι περαιτέρω χρειάζεστε.


Οι ισχυρισμοί υγείας και διατροφής δεν είναι εύκολο να συνταχθούν από κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με τη νομοθεσία των τροφίμων.

Η νομοθεσία περί ισχυρισμών διατροφής και υγείας συνεχώς επικαιροποιείται με αποτέλεσμα να καταργούνται παλιότεροι ισχυρισμοί υγείας και να ενσωματώνονται νεότεροι.

Μπροστά σε αυτά τα νέα δεδομένα ο επιχειρηματίας τροφίμων μπορεί να μη γνωρίζει τι ακριβώς εικόνα πρέπει να έχει η ετικέτα του προϊόντος του, ώστε να είναι εναρμονισμένη με τη νομοθεσία.

Η Foodlaw Consulting, διαθέτει την τεχνική και νομική γνώση και έχοντας πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία των τροφίμων αναλαμβάνει την υπεύθυνη σύνταξη της επισήμανσης τροφίμων με σωστά διατυπωμένους ισχυρισμούς υγείας και διατροφής.

Η δημιουργία επιστημονικά και νομικά ορθής και ολοκληρωμένης επισήμανσης αποτελεί για εμάς το καθημερινό αντικείμενο της δουλειάς μας.


Από τη 13η Δεκεμβρίου 2014 ισχύει η νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την επισήμανση των τροφίμων σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές. Η νέα Νομοθεσία (Καν.1169/2011) αλλάζει σημαντικά την επισήμανση των τροφίμων (ετικέτες, πινακίδες, γραφικά, κτλ) σχετικά με τα αλλεργιογόνα, τη διατροφική δήλωση κτλ και περιλαμβάνει ακόμη και τα προϊόντα που πωλούνται χύδην (χύμα). Μπροστά σε αυτά τα νέα δεδομένα ο επιχειρηματίας τροφίμων μπορεί να μη γνωρίζει τι ακριβώς εικόνα πρέπει να έχει η ετικέτα του προϊόντος του, ώστε να είναι εναρμονισμένη με τη νομοθεσία.


Η Foodlaw Consulting, διαθέτει την τεχνική και νομική γνώση και έχοντας πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία των τροφίμων αναλαμβάνει την υπεύθυνη σύνταξη της επισήμανσης των τροφίμων, κάτι το οποίο ήδη ζητείται από τις κρατικές ελεγκτικές αρχές. Η δημιουργία επιστημονικά και νομικά ορθής και ολοκληρωμένης επισήμανσης αποτελεί για εμάς το καθημερινό αντικείμενο της δουλειάς μας.

Δείτε επίσης: Νέα Νομοθεσία για το κρέας, Έλεγχος ετικέτας τροφίμου για εξαγωγές σε Χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νομοθεσία Επισήμανσης Τροφίμων


Η νομοθεσία προβλέπει ότι όλες οι επιχειρήσεις που έχουν παραγωγική διαδικασία είναι υποχρεωμένες να κάνουν αναλύσεις τροφίμων και νερού, καθώς και έλεγχο επιφανειών, ώστε να αποδεικνύεται η ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων τους. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών και χημικών αυτών αναλύσεων ζητούνται από τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου (ΕΦΕΤ, Υγειονομικό, Δ. Κτηνιατρικής κτλ ). Η Foodlaw Consulting πραγματοποιεί αναλύσεις τροφίμων, νερού και επιφανειών σε διαπιστευμένο από το Ε.Σ.Υ.Δ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) εργαστήριο αναλύσεων, παρέχοντας στους πελάτες της έναν ολοκληρωμένο ποιοτικό έλεγχο.

Ενδεικτικά οι μικροβιολογικές αναλύσεις που γίνονται είναι για παραμέτρους όπως: Salmonella spp, Staphylococci (coagulase positive), Listeria Monocytogenes και πολλές άλλες, που ποικίλουν ανάλογα με το είδος του τροφίμου.

Πραγματοποιούνται χημικές αναλύσεις για έλεγχο υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε φρούτα-λαχανικά-ξηρούς καρπούς, για έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας για την περιεχόμενη ποσότητα πρόσθετων στο τρόφιμο, αναλύσεις για ακρυλαμίδιο κτλ 
Επίσης πραγματοποιούνται αναλύσεις για τη δημιουργία διαθρεπτικής επισήμανσης (λιπαρά κορεσμένα/μονοακόρεστα/πολυακόρεστα, πρωτεΐνες, εδώδιμες ίνες, υδατάνθρακες, σάκχαρα, αλάτι).

Για πληροφορίες σχετικά με το ποιές είναι οι υποχρεωτικές αναλύσεις τροφίμων που αποιτείται να γίνονται σύμφωνα με τη νομοθεσία επικοινωνήστε μαζί μας.

Το κόστος των αναλύσεων τροφίμων και ποτών που η Foodlaw Consulting παρέχει στις επιχειρήσεις τροφίμων είναι πολύ ανταγωνιστικό στην αγορά.

Ρωτήστε μας!

 


Δε γνωρίζετε ποια είναι τα υποχρεωτικά αρχεία τεκμηρίωσης που θα πρέπει να έχετε συμπληρωμένα για να τα δίνετε στον κρατικό έλεγχο όταν σας ζητώνται;

Η Foodlaw Consulting μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με το τι επιβάλλει η νομοθεσία σε κάθε επιχείρηση τροφίμων να αρχειοθετεί, να σας  προετοιμάσει όλον τον φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα και να σας υποδείξει πώς αυτά συμπληρώνονται για να είναι σωστά και έγκυρα.

Επισημαίνεται ότι τα αρχεία υγιεινής-υποχρεωτικά αρχεία τεκμηρίωσης είναι το πρώτο πράγμα που ζητείται πλέον κατά τους ελέγχους των κρατικών υπηρεσιών και η μη τήρηση αυτών έχει φέρει πολλές επιχειρήσεις έως τώρα σε δύσκολη θέση, λόγω κυρώσεων και προστίμων που τους επιβάλλονται.


ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

 • meletiadis
 • tiganies-kai-sxares
 • panagopoulos
 • spitiko
 • hlios
 • kefir
 • seven2seven
 • green-pack
 • gyros
 • akritidis
 • minerva
 • agrifredda
 • argos
 • papaioanou
 • habanera
 • alexoudi
 • kunrol
 • lepetit
 • zakoma
 • makedonia
 • miltos
 • ab-vasilopoulos
 • taste-hellas
 • royal-hotel
 • enkarpw
 • lina
 • KRITIKOS
 • umbrellas
 • katselis
 • mebgal
 • estrella
 • spoon
 • marws
 • parfait
 • aferof
 • allotino
 • FAMIGLIANO
 • patafritas
 • santo-wines
 • subito
 • eurosnack
 • talgo
 • kitchen-bar
 • sofis
 • leontiadh
 • ep
 • falafel
 • to-ellhniikon
 • tsagkas-foods
 • jerrys
 • mart
 • molos
 • giradiko
 • 4all
 • akadhmia
 • foul-meze
 • galh
 • elliniki-nostimia
 • pizza-fan
 • prassas
 • ouzounoglou
 • dimitrakas
 • vinum
 • roumel
Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων τροφίμων

Κέντρο Συμβούλων Επιχειρήσεων τροφίμων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχαήλ Χουρμούζη 18,
Θεσσαλονίκη 544 53
Τηλ.: 2310328008
Fax. :2310437922